- Реклама -

- Реклама -

18.6 C
София
четвъртък, 28 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

МВР хванало 400 каналджии и 3700 мигранти за месец

Близо 3700 задържани мигранти и над 20 разкрити нарколаборатории за последния месец – това отчете новото специализирано звено на прокуратурата и МВР.

Новото междуведомствено звено на Прокуратурата и МВР представи дейността в борбата с разпространението на наркотици и нелегалната миграция. За периода от 1 до 25 август са задържани близо 3700 нелегални мигранти, влезли в страната ни, както и 400 каналджии, които са предимно от трети страни.

През август са проведени над 400 акции, които са разкрили близо 20 лаборатории в страната. По тези случаи за задържани над 600 лица. Беше спомената и високотехнологичната нарколаборатория в село Врани, където са работили и граждани на Нидерландия.

„За съжаление, налице са примери за тежки убийства и причинени телесни повреди след употреба на наркотични вещества или във връзка с производството или разпространението на такива“, коментира прокурорът при Върховната касационна прокуратура Илиян Рангелов.

Междуведомственото звено ще работи с МОН и Здравното министерство по кампании за превенция на употребата на наркотици сред непълнолетните.

- Реклама -

Последни новини