11.1 C
София
вторник, 23 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

МВР обяви, че Рашков е назначил жената на Нотариуса

„Дали едно лице е или не е доброволен сътрудник на органите на МВР представлява държавна тайна по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на чл.357, ал.1 от Наказателния кодекс. Същевременно не съществува правна възможност за защита от наказателно преследване на лице, приело доброволно сътрудничество с МВР“.

Това заявиха от пресцентъра на МВР по повод въпросите към ведомството дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил нещатен сътрудник.

Пресцентърът твърди, че има „нестихващи опити за неверни внушения и злепоставяне на Министерството на вътрешните работи по отношение на твърдения за умишлено отбягване на отговора дали Мартин Божанов е бил нещатен сътрудник на МВР“.

„В отговор на често изтъквания упрек кой и кога е назначил съпругата на Божанов в структурите на МВР, прилагаме копие от заповедта за нейното назначаване“ – обявиха още от ведомството и публикуваха снимка на документа.

От документа става ясно, че Бойко Рашков – в качеството на служебен вътрешен министър в кабинета на Стефан Янев, на 20 май 2021 г. е подписал заповедта за назначаване на стажанти в ГДБОП, сред които е и Гергана Грънчарова – съпругата на Нотариуса.

Последни новини

- Реклама -