3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

МВР потвърди: Съпругата на Нотариуса назначена с конкурс в ГДБОП

МВР потвърди, че съпругата на разстреляния показно Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса, е служител на МВР. Гърлата, която има вид на момиче от нощните увеселителни заведения е спечелила конкурс за държавната служба в силовото министерство и е назначена в ГДБОП от 20 май 2021г.

С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено от 2 август 2021 г.

Припомняме, че причината за напускането на МВР е отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация на съпругата на Божанов.

С решение на Административния съд – София град от 18 октомври 2021г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд тя е възстановена за държавен служител – стажант в МВР. В момента служителката е в отпуск по майчинство, обясняват от вътрешното министерство.

По същество съпругата на застреляния Мартин Божанов е била легална къртица във вътрешното ведомство. Други интересни връзки свързват съпругата на Нотариуса със семейството на бившия главен прокурор Иван Гешев, а оттам и връзка със семейството на Пепи Еврото – съпругите са работили заедно.

„Това, че се е стигало до най-високо, и това, че Божанов има достъп до това и може да реши всичко, което се иска от него, го заявяват свидетели. Той никога не е бил нотариус, а е държал ръката на нотариусите, които са извършвали измамите. Отвсякъде излиза, че този човек има множество контакти и мрежи около себе си“, каза журналистът и представител на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев пред NOVA.

Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса, е бил застрелян вчера вечерта. Това е станало в столичния квартал „Горна баня“ около 20:00 часа в комплекса „Глория палас“, съобщават от МВР.

 

Последни новини

- Реклама -