- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

МВР: Скоро ще разберем кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров

Още нямаме заподозрян за убийството на Алексей Петров, но се надявам скоро да разберем кой е поръчителят и извършителят. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов.

„Работят много активно, много служители. Има много факти, обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички тези следва да бъдат проверени. Ако питате дали имаме заподозрян, нямаме такъв все още. Но се надявам, че скоро ще имаме резултат, който да покаже кой по какъв начин е поръчал и извършил това убийството”, каза Стоянов, цитиран от Нова телевизия.

Относно подготовката за изборите вътрешният министър каза, че ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство.

„Всички сигнали, които ние получим, било то оперативни, било то на ниво преписки, досъдебни производства, всички ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата. Вече им е разписан документ на екипа от хора, които ще бъдат в ръководство по отношение на изборния процес”, каза Стоянов.

МВР се е подготвило и за протестите на зърнопроизводителите, които се очакват в началото на следващата седмица.

„Искам да апелирам към всички, които искат да се включат в протеста, да спазват стриктно правилата, да не допускат ескалиране на напрежението, да не ограничават свободното придвижване на граждани”, заяви Стоянов. „Подготвили сме се за съответното мероприятие”, допълни той.

 

- Реклама -

Последни новини