21.7 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Национален „Поход за семейството“ в София, Пловдив и Варна


Провежда се най-мащабното национално събитие в подкрепа на брака от мъж и жена, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата – „Поход на семейството“ в София, Пловдив и Варна.

Светият синод на Българската православна църква излезе с протоколно решение да благослови Националния „Поход за семейството“, заявиха организаторите на тяхната страница в социалната мрежа Facebook.

Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс „Обединени божии църкви“.

Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят. Едновременно с това обаче „Поход за семейството“ ще предложи на място концертна програма, много игри и забавления за родителите и децата.

Началото на Националния „Поход за семейството“ е поставено през 2018 година и от тогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, в най-големите български градове.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини