20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Над 100 души за задържани в София заради мигрантските изстъпления


„В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души“, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов, цитиран от Нова те. По думите му повечето са профилактирани и освободени.

„Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях“, заяви още Данаилов. По думите му ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими.

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата, съобщиха оттам.

В последните дни се случиха няколко инцидента в центъра на столицата. В петък няколко млади мъже нападнаха група студенти с гражданство от Великобритания, с произход от Пакистан. В сряда вечерта пък на бул. „Витоша“ също е имаше сблъсък – група чужденци се нахвърлиха върху момче на централния булевард пред погледа на десетки минувачи заради забележка, направена от нападнатия в опит да защити момиче.

Последни новини

- Реклама -