19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Надяват се видео да покаже кой сряза спирачките на влак в Лом

„Локомотивната бригада, която е назначена да извози първия влак за гара Брусарци, установява счупеното стъкло и прерязаните маркучи. Те са сериозно прорязани. В най-лошия случай щеше да стане удар във вагоните, а влакът щеше да стане неуправляем. От моята практика такова нещо за първи път ми се случва”, обясни в ефира на „Здравей, България” инж. Еленко Кирков, ПЖПТ – Мездра.

По негови думи служителите на МВР са направили оглед, който ще продължи и днес, а локомотивът ще бъде отремонтиран.

„В някои гари има видеонаблюдение, в проект е да се поставят камери в самите локомотиви”, каза още инж. Кирков. Той обясни, че подобен вандализъм е „смъртна присъда” за локомотивната бригада и за всички, които пътуват с влака.

Влакът е трябвало да потегли с композиция от пътнически вагони от втори коловоз на железопътната гара в Лом. По чудо не се е стигнало до трагедия.

Все още неизвестният извършител е срязал на 1 юни пет маркуча на спирачната система на локомотив на гара Лом. Освен това е счупено предното челно дясно стъкло на машината. Влакът е трябвало да потегли с композиция от пътнически вагони от втори коловоз на железопътната гара в Лом. По чудо не се е стигнало до трагедия.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини