14 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Наглост: Петков заведе семейството си на плажа от скандала с фалшивите подписи и се похвали

Съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ нарече наглостта си „смелост“. Той заведе семейството си на плажа „Корал“, около който се разрази скандалът с фалшивите документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова. Вместо да се поучи от западните политици и поне да не коментира. Кирил Петков се похвали за „смелостта си“ с дълъг пост във Фейсбук.

Публикуваме коментара на Петков без редакторска намеса:
„Днес е Гергьовден – един от най-светлите християнски празници и ден на храбростта. Честит имен ден на всички именници! Честит празник на българската армия!
Отново съм със семейството си на плаж Корал и се радваме на майското слънце. Въпреки че на много тази тема омръзна, тя е добър пример какво означава смелост и храброст в днешния ден и какво не“, пише Петков.
„Колкото и някои хора да се опитват да омаловажат успеха на запазването на красивите дюни зад този прекрасен плаж – той е вече факт и бе постигнат в миналия парламент. Да, този успех включва и години наред работа на много хора, както и мечтата на всички в сдружение „Да Запазим Корал“, но реално се довърши тази година точно от хората, които посмяха да влязат в политиката, независимо че там е най-незавидното място. Хората като Мирослава Петрова, които също можеха да се занимават с много други по-приятни неща. Хора като нея, аз бих нарекъл храбри! Точно като нея, която нито един път не попита „на кое място в листата ще бъда?,“ защото нея я интересуваше каузата, а не говоренето за каузата и потенциалните героични постове като тези на други фейсбук рицари, които накрая се превърнаха и в ДАНС доносници. Не е храброст да доносничиш на ДАНС. Там е мръсно, няма смисъл да се правите на революционери, а реално да ви използват в тази кампания точно силите на задкулисието. Революционери, за които голямото постижение тази година беше да се опитат да очернят името на една от най-смелите жени в политиката днес.
Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май! Не видяхме нито биволи, нито птички да вдигат шум. Беше тихо и спокойно. Има една запазена красива природа на един черноморски плаж, на която и нашите деца ще могат да се радват. Чудесно е! Честит празник на храбростта!“
Припомняме, че Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени в Агенцията по вписванията. Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти Петков от конфликт на интереси. Фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на сдружението „Да запазим Корал“, чийто член беше Кирил Петков. Това обясни пред „Филтър“ главният редактор на „Бивол“ Асен Йорданов.
А от Софийска районна прокуратура (СРП) съобщиха, че на 11.08.2023 г. е образувано досъдебно производство, което се води по чл. 313, ал. 1 от НК. Производството е образувано, за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства – освобождаване на К.П. от длъжността член на УС на Сдружение „Да запазим Корал“ и избирането на негово място на М.Д.
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img