20.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

НАП и Агенция „Митници“ започват инвентаризация в „Лукойл“

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че започва инвентаризация на наличностите в „Лукойл“

„НАП и Агенция „Митници“ започват физическа инвентаризация на наличностите в компанията“, посочи той на заседанието на Министерски съвет.

Вчера се е провела среща, на която са присъствали Людмила Петкова, вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и министъра на икономиката, на енергетиката, имало е и представители на „Лукойл“, съобщи Главчев.

„Лукойл“ спря вноса руски петрол

„Бяхме информирали от ръководителите на НАП и Агенция „Митници“, които също присъстваха на срещата, че ако през февруари приходите от ДДС и мита от „Лукойл“ са били 90 млн. лева, през март месец са били 40 млн. Април са 228 млн. лева. Решихме да възложим на НАП и митниците да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в „Лукойл“, коментира Главчев.

Продължава инспекцията в „Лукойл“, проверяват количествата руски петрол

„Измина една във всякакъв смисъл Страстна седмица, е само преди Възкресение Христово. Видяхте и колко събития имаше. Детската болница, за която взехме решение и отменихме впоследствие поради големия обществен интерес предизвика и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение. Имаше неясноти. Беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС, но не. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства. Има и доклад от Министерство на здравеопазването, в който тези факти са достатъчно добре изложени. Хубавото е, че отидохме в Детска педиатрия до Военна болница и се запознахме какви неотложни нужди имат те. Вчера съвместно с министъра на здравеопазването и вицепремиера и министър на финансите успяхме до голяма степен да отговорим на най-неотложните им искания“, коментира още Главчев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img