24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

„Наполеон“ е най-гледаният филм у нас за втора седмица

Биографичната драма през погледа на Ридли Скот „Наполеон“ втора седмица е начело на зрителския интерес, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. За десетте дни историята на императора на Първата френска империя вече е гледана от 42 198 зрители и реализира 583 148 лева приходи от билетите им.

Всички детайли около мащабната продукция „Наполеон“ на Ридли Скот, четете в сайта за изкуство и култура www.bgart.bg

На втора позиция е анимацията „Желание“ на „Дисни“. Фееричната приказка за Аша, която с помощта на ума си прави Звезда с неизчерпаема енергия, вече втора седмица е в кината. Продукцията е привлякла интереса на 22 706 зрители и отчита постъпления в размер на 282 068 лева.

Трети е екшънът, разкриващ началото на първите четири филма – „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“. Историята за началото на игрите, оформянето на характера и мирогледа на бъдещия президент Сноу е в киносалоните от средата на ноември, гледана е от 52 708 зрители, а приходите от билетите им са 720 303 лева.

Четвърта позиция е за първата премиера от миналия петък – българският „Цената на властта“. Разказът за задкулисието, в който се преплитат държавата и престъпния свят, има 4338 зрители, а за трите дни в кината отчита постъпленията от 56 358 лева.

На пето място сред най-гледаните филми е трилърът „Черен петък“. Случващото се в масачузетския град Плимут след Деня на благодарността са видели отблизо 4636 зрители, а продадените билетите са за 60 294 лева.

Шесто място е за втората премиера от петък – „Забравената Коледа“. Норвежката история за спасяването на празника, който малката Елиз иска да преживее с всички от селото си, има 3671 зрители и 41 434 лева приходи.

На седма позиция е българският „Диада“, който вече месец е сред най-гледаните филми у нас. Разказът за живота на тийнейджърка, която иска да замине при майка си в Америка, но не успява да събере пари за билета си с незаконни дейности, завършили трагично, е привлякъл интереса на 46 225 зрители и има 542 371 лева от билетите им.

Осма по ред е третата премиера от миналия уикенд – френската биографична драма „Жан Дю Бари“. Историята на последната метреса на крал Луи XV, с която беше открит фестивала в Кан тази година, е видяна от вече 1719 зрители и има 19 557 лева от билетите им.

На девето място е руската анимация „Котки в музея“. За месец в кината пътешествието на котка и мишка, скрити в пиано, които достигат до Ермитажа и се сблъскват с котешката дружина там, има 19 118 зрители и 215 612 лева приходи.

Десети е „Капитан Марвел 2“, продължение на филма от 2019 година и на минисериала от миналата. Обединението на силите на г-ца Марвел и Моника Рамбо са гледали общо 19 488 зрители, а за месец постъпленията са 293 263 лева.

През миналия уикенд в киносалоните са били общо 48 489 зрители, като всеки четвърти е предпочел историята на Наполеон, пресъздадена от Ридли Скот. Миналата година по същото време пред големия екран са били 32 412 души.

Източник: БТА

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини