16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Напрежение в Дупница заради руското знаме

Напрежение е възникнало днес в Дупница между кмета на града Първан Дангов и кандидата за депутат Николай Табаков. Оказва се, че причината за спора е едно руско знаме.

Всичко започнало след като кметът на Дупница Първан Дангов окачил на пилона пред Общината днес руското знаме, редом до българското и това на Европейския съюз.

„Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден“, заяви Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация. „Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи“, каза още Дангов. Той допълни, че е получил обаждане от Държавна агенция „Национална сигурност“, знамето да бъде свалено.

Флагът обаче на два пъти свалил днес Николай Табаков, общински съветник от „Демократична България“ и кандидат за депутат в предстоящите избори. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

„Действах под афект. Площадът е озвучен със „Вставай страна огромная“, а на пилона пред Общината се вее руското знаме“, каза Табаков. На мястото имало и полиция. Тя съобщава, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img