33.8 C
София
събота, 13 юли 2024 г.

НАСА по погрешка излъчи на живо от МКС и предизвика паника в социалните мрежи

НАСА по погрешка излъчи симулация на учение, при което астронавтите на Международната космическа станция са изправени пред „инциденти с декомпресия“. Това накара интернет потребителите да повярват в съществуването на извънредна ситуация на борда на орбиталната лаборатория, пише Reuters.
YouTube каналът на Националната аеронавтика и космическа администрация (НАСА) излъчи аудиозапис, в който може да се чуе как член на екипажа на МКС изпитва ефектите от „декомпресионен инцидент“, заяви НАСА в официалния си акаунт в социалната мрежа X.

На записа се чува как женски глас моли членовете на екипажа „да върнат капитана в костюма му“, да проверят пулса му и да му дадат кислород, като по-късно добавя, че прогнозите за него са „лоши“.
Няколко космически ентусиасти споделиха линк към аудиозаписа, с предупреждения, че „има сериозна извънредна ситуация на МКС“.
„Този ​​аудиозапис е предаден по погрешка, той е от текуща симулация, в която членовете на екипажа и наземните екипи тренират различни сценарии в космоса и не е свързан с действителна извънредна ситуация“, се посочва в съобщението, публикувано от НАСА в акаунта на МКС в социалната мрежа X. „Няма извънредна ситуация на борда на Международната космическа станция“.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини