- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Три обвинения за насилника от Свищов, развел из града бита и остригана жена

 

Прокуратурата в Свищов повдигна обвинение за три престъпления срещу 28-годишния Емран Е., който пребил и остригал до кожа жената, с която живеел на семейни начала, а след това я развел по улиците на града, за да я унижи. 

Наблюдаващият случая прокурор Силвия Начкова уточни, че най-сериозното от тях е за принуда, за което се предвиждат от три до десет години лишаване от свобода. Останалите обвинения са за причиняване на лека телесна повреда при условия на домашно насилие и за хулиганство.

„В хода на разследването се установи, че е осъществена и принуда, спрямо пострадалата в резултат, на което тя е подстригана нула номер, след това е изведена на улицата, за да бъде показано това. Мъжът е заплашил жертвата с убийство и така тя е седнала на стола и той я е подстригал без нейно съгласие, разбира се. Мотивът за тези деяния е ревност. Жената е имала предходна връзка с друго лице и това лице е нанесло телесна повреда на сегашния ни извършител“, поясни прокурорът.

Насилникът, който не признава вината си, е осъждан за престъпление против собствеността. Той задържан за срок до 72 часа, като днес предстои да бъде повдигната мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването на поредния шокиращ случай на домашно насилие се води под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново, съобщиха от държавното обвинение. Сигналът е подаден на 13 септември в 11.10 часа в полицията в Свищов от началника на отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“.

От проведените действия по разследването е установено, че пострадалата жена се разделила с предишния си приятел и в началото на август наела квартира в крайдунавския град, в която заживяла на семейни начала с Емран Е., заедно с двете си деца. В средата на август обаче изоставеният любовник причинил телесна повреда на новия любим на жената, за която в последствие Емран обвинил нея.

На 10 септември 28-годишният мъж казал на жената, че ще се махне от града и тя трябва да гледа децата сама, но получил отказ. Тогава той я издърпал за косата и я ритнал няколко пъти в областта на единия крак.

Два дни по-късно Емран казал на приятелката си, че му трябват пари за адвокат, за да осъди бившия й приятел за причинената му от телесна повреда, като я обвинил, че тя има вина за това. В последствие я принудил да избира дали да ѝ отреже косата или да я убие. След което с машинка я подстригал нула номер. По-късно през деня я извел по улиците на града, за да покаже, че е остригана. На следващия ден пострадалата потърсила помощ в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“.

Малтретираната жена е настанена в кризисния център във Велико Търново заедно с двете си момичета, едно от които е дъщеря на Емран.

По досъдебното производство са извършени необходимите процесуално-следствени действия – разпит на пострадалата и освидетелстване на същата, разпит на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискани са социални доклади, като предстои извършване и на други процесуално-следствени действия.

Кметът на Свищов Генчо Генчев обясни, че полицията е действала изключително бързо. Преди няколко месеца насилникът и едно от децата са поискали общинско жилище. Детето било в риск и администрацията им осигурила такова. Насилникът се грижел за детето сам, добре при това, посочва кметът. Кметът уточни, че ще изчакат решенията на съда, но при всички случаи той ще трябва да освободи жилището.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини