16.5 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.

Натириха Деница Златева от Булгаргаз. Кой е новият шеф

Снимка: bulgaria on air

Натириха Деница Златева от „Булгаргаз“. БЕХ я отстрани от поста на изпълнителен директор. Mястото й заема Веселин Синабов.

С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД е извършена промяна в ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД. Приета е оставката на Деница Златева, а от състава на СД на дружеството се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева. На техните места влизат Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски, съобщиха от пресцентъра на Холдинга.

С решение на СД на „Булгаргаз“ ЕАД за изпълнителен директор на дружеството е определен Веселин Синабов. От август 2022 г. до момента Веселин Синабов е директор на дирекция „Търговия с природен газ“ и член на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ ЕАД. Той е работил в държавния газов оператор „Булгартрансгаз“ и в частната „Овергаз“. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нови конкурсни процедури.

Шокиращо  беше назначението на Деница Златева от президента Румен Радев в енергетиката през 2022 година. Преди това тя беше вицепремиер в първото му служебно правителство. Тогава браншът бе разтърсен от възмущение. Всички единодушно бяха убедени, че тя нищо не разбира от енергетика. Нейното назначение мнозина определиха като скандално.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img