11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.
Категории:

Навални е бил с вързани ръце и крака часове преди смъртта си

Алексей Навални бил „здраво вързан за ръцете и краката четири часа преди смъртта си“, твърди доклад, публикуван в британските медии.

Основният критик на руския президент Владимир Путин Алексей Навални е бил „здраво вързан за ръцете и краката“ четири до пет часа преди да бъде обявен за мъртъв.

Руската организация за защита на правата на човека gulagu.net твърди, че съдебномедицинският експерт, който е изследвал трупа на 47-годишния опозиционен лидер, е бил подложен на натиск от страна на тайните служби да скрие заключенията си.

„В първоначалните руски доклади се посочва, че Навални е починал от „откъснат кръвен съсирек“ в арктическия затвор, наречен „Полярен вълк“, където е бил затворен в резултат на политически репресии“, пише Daily Mail.
Сега в кратък доклад организацията заявява: „Съдебномедицинският експерт е бил притиснат да скрие откриването на кръвни съсиреци в мускулите на прасците и ръцете“.

Това показва „образуването на кръвни съсиреци в резултат на нарушаване на нормалното кръвообращение“.

Източникът твърди, че съдебният експерт „е бил склонен да вярва, че четири до пет часа преди настъпването на биологичната смърт затворникът е бил вързан и ръцете и краката му са били завързани“.

Крайниците му „са били здраво завързани точно така, че кръвта да застои и в нея да се образуват кръвни съсиреци, които след това да запушат белодробната артерия и кръвоносните съдове на мозъка“, се казва в изявлението на организацията, оглавявана от Владимир Осечкин.

Не бяха представени доказателства за твърдението за пряко физическо насилие, но западни лидери и други руски опозиционери вече твърдят, че Навални е бил убит по заповед на Владимир Путин, допълват редица британски медии.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img