3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

НДК има ново ръководство, бизнесдама със спорна визитка го оглави


След успешно проведените конкурси за трима представители на държавата и двама независими членове на Съвета на директорите на Национален дворец на културата – Конгресен център София ЕАД, в Търговския регистър бяха вписани имената на Андрияна Петкова, Десислав Данов и Нина Найденова като представители на държавата.

Предишната седмица бяха вписани имената на Иванка Веселинова и Надя Миронова – като независими членове на Съвета.

Както първи „ФИЛТЪР“ писа, предишната шефка на двореца Пени Раева беше сменена преди десетина дни.

На първото си заседание членовете на новото ръководство на НДК избраха Андрияна Петкова за Изпълнителен директор, а Иванка Веселинова за Председател на Съвета на директорите.

Новата шефка е с доста постна визитка и недоказана експертиза в управлението. Съгласно официалните данни Петкова е завършила „Маркетинг и мениджмънт“ в УНСС.

В продължение на 14 години е била издател на собствено списание за дизайн. Била организирала над 30 самостоятелни изложби на съвременно българско изкуство из цял свят, а по същото време е инициирала и наградите „Славяна“ за цялостно творчество в живописта под егидата на президента.

Уточнява се, че в продължение на 12 години е била бизнесдама, каквото и да значи това. През 2020 г. създава първата стрийминг платформа за сценични изкуства – 7Arts.bg, в която има достъп до театрални, оперни, кино, фолклорни и балетни заглавия.

 

Последни новини

- Реклама -