24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Неочаквани изводи: Приложение се опитва да разбере какво искат жените

Мъжете не знаят нищо за жените и това трябва да е първото признание, когато стане въпрос за връзки. Мъжете идват от Марс, а жените – от Венера. Чували сте това определение. Въпреки планетарните различия, хората от двата основни пола (за другите е рано за определения) продължават да живеят на една планета.

Има достатъчно анализатори, психолози, философи, писатели, поети, които твърдят отчаяно, че знаят какво искат жените. Истината обаче е, че не знаят. Запознанствата започнаха да се пренасят предимно в онлайн средата, откриваме и един много интересен анализ от приложението за запознанства – Tinder, пише Дир.бг. Там мъже споделят предимно какво не знаят за жените.

Една любопитна и малко стряскаща статистика ни позволява да хвърлим едно око на бъдещето. Според 91% от мъжете и около 94% от жените, срещите на живо и по-сериозните отношения са невъзможна мисия. В проучването присъстват около 8000 пълнолетни граждани от Великобритания, САЩ, Австралия и Канада.

Мнозина се оплакват от така нареченото „гоустване“ (ghosting – когато някой прекъсне всякаква комуникация без обяснение – б.ред.) и лошите първи срещи. Тиндър се възприема като приложението на неангажиращите връзки и дори идеята за нещо по-сериозно е далеч от основните мотиви за използване. Статистиката показва малко по-различни нагласи, които нямат общо с реалността и желанията на потребителите.

От допитванията става ясно, че предварителните представи рядко се оказват верни. 53% от мъжете в това приложение са признали, че търсят романтична връзка, но подозират, че жените нямат интерес към по-сериозни отношения. Изненадващо, попитаните жени – около 68% от тях – са положително настроени за дълготрайна връзка. Ето още един мит – около 34% от мъжете смятат, че височината е ключов фактор на първа среща.

Разочарованието може да е особено сериозно, защото 31% от жените се фокусират повече в работната позиция на партньора. Общото наблюдение показва, че жените нямат категоричен негатив, който да ги откаже от избора на мъж. Проблемът, както вече се забелязва, е, че двата пола все още робуват на старите клишета.

Проучването на университета Готинген разкрива още един интересен феномен в отношенията между мъже и жени. При анкетиране на 68 хиляди души е открит само един особен белег за бъдещия партньор – да бъде добър. Учените все още не са завършили своя модел на доброта, но базовото понятие трябва да е известно на всички.

Интелект, образование, увереност и добра физика могат да бъдат в полезрението на жените, но не са водещи и няма да са основната причина за повторна среща или сериозни взаимоотношения.

Пол Брънсън е анализатор на глобалния пазар на Тиндър и отдавна наблюдава един особен проблем между двата пола – ако описанието на една жена е на високо ниво, мъжът може да се отдалечи от конкретния профил. 53% от мъжката аудитория искат сериозни отношения, но няма да са активната страна. Мнозина дърпат спирачката и отказват да комуникират с жените, които ги привличат, защото винаги разглеждат потенциалните кандидатки с редица стереотипи.

Брансън е имал възможността да следи промените в поведението между половете, когато пандемията ограничи свободното движение. Потребителите на Тиндър са изменили своето поведение и са изненадали дори анализаторите.

По време на първата вълна е станало ясно, че 71% от британците са търсели предимно любов, отколкото секс. Ковид се оказал причината за повишаването на интереса към романтиката, което е особен позитив. Изследователите не са наблюдавали промените и не могат да потвърдят дали тази тенденция се е запазила след свалянето на мерките. Различните инфлуенсъри в социалните мрежи носят отговорност за още по-голямата пропаст. Лирически герои като Андрю Тейт* ще продължават да проповядват своите абсурди, докато продължават да капитализират своето незнание. По-лошото е, че Андрю Тейт вече е тенденция в Google – и това не е новост.

Става дума за профили, продаващи идеята за високите доходи и финансовите успехи, като стълба към сърцето на дадена красавица. Отношенията между половете са развити много по-сериозно от учени, но след като не идват с дигитална рамка, прашасват в библиотеката.

Младите отдавна вярват, че трябва да се превърнат в копието на Рокфелер, за да могат да се пуснат в дейтинг пространството и да търсят партньорка. Пол е категоричен, че Тиндър не е виновен за създадената пропаст. Липсата на самооценка и опознаване на самия потребител е в основата на големите разминавания.

Всички митове живеят свой собствен живот в онлайн пространството. Липсата на някакъв поглед към личните качества и разумна самооценка, поставят средностатистическия мъж в абсолютна заблуда за околния свят. Крайният резултат се наблюдава и днес.

Силната жена не всява паника в мъжете – около 3/4 от силния пол са били съгласни да бъдат с партньорка, която е по-добре заплатена от тях. Това трябва да накара феминистките да се чувстват признати и оценени, особено след като тяхната битка за равенство не е приключила.

Мъжете не знаят нищо за жените и прекарват времето си в изследване и опознаване. Нежният пол също има своята вина, както разкрива статистиката.

65% от нежния пол са признали, че търсят по-неангажиращи отношения, с което автоматично се елиминира шансът за по-сериозни връзки. Едва 29% от мъжката аудитория са със същата нагласа. Успехът на първа среща ще изисква от мъжа да бъде джентълмен и да накара жената да се чувства специална. Това изискване винаги звучи като мистично заклинание, но доброто възпитание може би ще помогне. А може би не.

Засега съветите са в орбитата на добрата винаги работеща стара практика с уговорката, да оставим клишетата настрани.

Оставете телефона на масата, не прекалявайте със самохвалството и се стремете да правите оригинални комплименти. Уважението е ключов фактор в основата на добрите отношения. Всички стари модели и митове трябва да останат за статистиката.

Грижата за себе си, която повечето мъже разбират като ходене на фитнес, има съвсем друг смисъл за жените. Придобиването на нови умения, както и някакво развитие, не само на мускули, автоматично вдига качеството на един мъж.

Силният пол трябва да си даде реалистична оценка, да се погледне отстрани и да се определи, както като положителни, така и като отрицателни страни. Пол завършва своето изследване с поглед към поколението Z и техните нагласи. При тях е възможна втора среща, но само ако двете страни са имали свободата да бъдат себе си. Те не обръщат внимание на визия, кариера, облекло и други фактори.

*Андрю Тейт е 35-годишен кикбоксьор, бивш участник в Биг Брадър и син на гросмайстора по шахмат Емери Тейт, чиито ужасяващи женомразки позиции го направиха известен в TikTok тази година. Казано по-просто, този човек буквално владее интернет, преди Instagram, Facebook и Youtube да го забранят за нарушаване на техните указания за използване на платформите по-рано тази година. Андрю Тейт бе задържан от румънските власти заедно с брат си Тристан и двама румънски граждани, като част от разследване за трафик на хора и изнасилване, което продължава от април 2022 г.

 

 

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини