10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Никола Минчев, Даниел Лорер и Деница Симеонова са кандидатите на ПП за евровота

Даниел Лорер и Никола Минчев

„Продължаваме промяната“ със сигурност ще издигнат Никола Минчев, Даниел Лорер и Деница Симеонова на вота за Европейски парламент през юни, съобщава OFFNews от източници в парламента. Засега не е окончателно обявено дали „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) ще се явят с обща листа, но такива са нагласите в парламентарната група.

За евродепутати от ПП евентуално ще се кандидатират народните представители Христо Петров-Ицо Хазарта и Явор Божанков. От партията желание за участие в листата е имала Калина Константинова, бивш вицепремиер, но не е попаднала сред одобрените.

Засега от „Демократична България“ има само една сигурна кандидатура – на настоящия евродепутат от групата на „Европейска народна партия“ (ЕНП) Радан Кънев. Той ще се кандидатира и със сигурност ще разчита на преференциален вот. Като се има предвид колко активни са избирателите на ДБ с преференциите, мястото му в следващия Европейски парламент изглежда почти сигурно.

В интервю преди две седмици Кънев заяви, че ПП-ДБ категорично трябва да излязат с обща листа, и то възможно най-скоро. Той също така каза, че ще разчита на преференциите. Депутатът от ДБ Елисавета Белобрадова е другата евентуална кандидатура на коалицията, която все още се обсъжда.

Въпреки призива на Кънев ПП-ДБ все още не са взели официално решение дали ще се явят заедно на изборите за Европейски парламент. Известно е, че разговорите за листите с евродепутатите засега се водят поотделно от ПП и ДБ.

В края на декември името на Даниел Лорер циркулираше из парламента като основен претендент за водач на листата за евровота заедно с името на министъра на туризма Зарица Динкова. Сега обаче нейното име не се споменава като евентуален кандидат-евродепутат.

 

Снимка: Продължаваме промяната/Пресцентър

 

Последни новини

- Реклама -