13.8 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Николай Денков депозира оставката си предсрочно

Оставката на министър-председателя Николай Денков беше депозирана преди минути в деловодството на Народното събрание.

Припомняме, че в споразумението с ГЕРБ-СДС е заложено, че той трябва да подаде оставка на 6 март – 9 месеца след избирането му за премиер.

Преди минути от ПП-ДБ съобщиха, че ще настояват оставката му да се гласува още утре. Премиерът Николай Денков ще направи изявление в Министерския съвет в 19:00 ч.

Премиерът Денков: Хубаво е, че ГЕРБ ни предлага документ

По-рано днес след национално съвещание ГЕРБ показаха своето предложение за Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание с „Продължаваме промяната-Демократична България“ и Механизъм за взимане на решения. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска доверие от партията да го изпрати на ПП-ДБ. С мнозинство активът на партията го подкрепи.

„Ще им предадем да го разгледат и ще дадем още един шанс на преговарящия екип“, допълни Борисов.

Той посочи и кои са преговарящите – Мария Габриел (главен преговарящ), Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Малко по-късно дойде отговор и от ПП-ДБ. Те посочиха, че приемат резултата от днешното съвещание на ГЕРБ-СДС като стъпка към създаването на атмосфера за конструктивен диалог.

Вижте какво поиска ГЕРБ от ПП/ДБ преди ротацията

Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от лидерите на коалицията – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и настоящият премиер Николай Денков.

„Оценяваме ситуацията в момента като особено важна за бъдещето на страната. Призоваваме колегите от ГЕРБ да започнем преговорите веднага щом Мария Габриел е отново в страната. За нас всеки договор е обещание между страните, а добрите обещания са спазените обещания. Ето защо ние ще предложим утре Народното събрание ефективно да приеме чрез гласуване оставката на правителството на Николай Денков“, информираха още в позицията си от ПП-ДБ.

Последни новини

- Реклама -