- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Николай Денков: Непосредствена заплаха за България няма на този етап

Министър-председателят акад. Николай Денков свиква заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет идния вторник. Това съобщи самият той пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС.

Премиерът информира, че няма непосредствена заплаха за България на този етап във връзка с конфликта в Близкия изток. „Все пак ние се подготвяме за нова бежанска вълна, тя няма да дойде утре, но трябва да сме подготвени“, каза още Денков след извънредния Председателски съвет в Народното събрание.

Той информира още, че правителството е предприело мерки за охрана на места, свързани с Израел като религиозни храмове, посолството и други.

Денков коментира срещата при президента, посветена на темите сигурност и отбрана, която се проведе в сряда вечерта.

„С госпожа Габриел представляваме правителството. Информация от службите имаше, с президента направихме изявление, това е напълно достатъчно. Освен това форматът на тази среща не беше много ясен, голяма част от времето беше свързана с техническото преоборудване на армията, какво ще прави министърът на вътрешните работи на тази среща?“, попита Денков във връзка с отсъствието на министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР снощи.

В кулоарите Делян Пеевски също коментира консултациите:

„Притеснително е всичко, което се случва в момента, този тероризъм от „Хамас“ към Израел. Трябва да окажем пълна подкрепа на Израел след това, което се случи.:

Според него обаче е трябвало да има Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), а не да се стига до два съвета, посветени на националната сигурност.

По негова оценка дебатите по вота на недоверие са били пълен цирк, пилеене времето и парите на данъкоплатците.

Той присъства на Председателския съвет в Народното събрание, свикан от председателя Росен Желязков във връзка с рисковете пред националната ни сигурност в контекста на войната срещу Държавата Израел и войната в Украйна.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -