31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.
Категории:

Николай Марков отпада служебно от “Величие“, не приел ценностите на партията

Доскорошният председател на парламентарната група на „Величие“ Николай Марков не е член на партията, съобщиха от пресцентъра на формацията. Марков не е подписал декларация за членство, не е приел устава и ценностите на партията.

„Той сам се обяви за лидер и председател на партията, което не предизвика възражение от страна на управляващия орган на „Величие“ – Централния съвет, с оглед да не се навреди на предизборната кампания“, уточниха от „Величие“.

В петък Парламентарната група на „Величие“ се разпадна, след като шестима депутати подадоха заявления за напускане. От поста заместник-председател на Народното събрание беше освободена и Виктория Василева. Ден преди това Централният съвет на партията поиска оставките на Марков и Василева, които обаче отказаха да ги дадат.

В съвместно видеоизявление в петък вечерта с председателя на партията Албена Пекова идеологът за създаването на „Величие“ и „Исторически парк“ Ивелин Михайлов заяви:

„Партия „Величие“ е в парламента с 6 свободни депутати, които пак защитават целите и идеалите на партия „Величие“. Ако съм жив, здрав, на свобода, в следващия парламент аз ще вляза водач на групата в Народното събрание, защото това нещо, което се случи, не може втори път да се случи, докато не изградим работеща група от хора, които да знаят какво вътре трябва да направят“.

Пекова от своя страна опроверга информацията, появила се през седмицата, че е звъняла в администрацията на Народното събрание, за да пита за партийната субсидия, тъй като е материално затруднена.

„Предполагам, че в Народното събрание тези обаждания, всичко се записва и винаги може да се докаже тази лъжа“, каза Албена Пекова.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини