- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Корнелия Нинова призова Ваня Григорова да откаже подкрепа от ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не иска кандидатът на социалистите за кмет на София Ваня Григорова да получава подкрепа за балотажа от ГЕРБ. Това заяви тя на брифинг в централата на партията.

„Да кажа нещо принципно за балотажите, призовавам всички да се обединим срещу ГЕРБ. Тази битка я водим години наред. Злото в България е режимът на ГЕРБ, който мачка хората и ги държи в страх и зависимости. На балотажите ще призоваваме всички срещу модела ГЕРБ в местната власт. Промяната не стана на парламентарните избори, може и трябва да стане на местните“, коментира тя.

„Това, което е казал Борисов, е неприемливо. Очаквам Ваня Григорова да се разграничи от позицията на Борисов. Смисълът на битката в София е това управление да бъде сменено. Не мога да си представя, че нашият кандидат ще бъда избран с гласовете на ГЕРБ“, категорична бе Корнелия Нинова.

„Търсим подкрепа от всички партии, коалиции, неправителствени организации и хора, които споделят нашите идеи“, каза пък Ваня Григорова вечерта в неделя след края на изборния ден.

БСП се връща в местната власт, имаме добри резултати. На първи тур имаме избрани 44 кметове на общини. Това ни прави на първи тур втора политическа сила след ГЕРБ – те имат 72-ма.

Кандидатите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на БСП. На втори тур отиваме на 45 балотажи между които и големи областни центрове – София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.

Това отчете лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

По думите ѝ в 89 общини на страната БСП е първа или втора сила. „Това е една трета от общините в България. БСП бележи ръст спрямо последните парламентарни избори. Разчитаме да спечелим доста от балотажите“, каза още Нинова.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -