12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Нинова: Оставането на Калин Стоянов на поста в силовото ведомство е грешка


Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че оставането на Калин Стоянов на поста като министър на вътрешните работи е грешка.

„Събитията в МВР подлагат под съмнение честните избори. За нас това е най-важната задача за служебния кабинет, за партиите и за цялото общество. Искаме гаранция за честен вот“, поясни тя.

„Предварително бяха заложени „мини“, и то в най-важните министерства. МВР е едно от първите, за което има протести, още преди министрите да положат клетва. Ако зависеше от БСП, Стоянов не би бил министър. Всеки трябва да си носи отговорността“, обясни още Нинова и допълни, че цялото положение излъчва несигурност и нестабилност.

Сбърканите промени в Конституцията доведоха до тази ненормална ситуация. Нека да е ясно, че отговорност носят ПП-ДБ, ГЕРБ И ДПС, които гласуваха измененията. В резултат на това имаме политически служебен кабинет. Според БСП това е кабинет на ГЕРБ. Начело с министър-председател г-н Главчев е ясно, че не можем да говорим за независимо служебно правителство. БСП категорично се разграничава от всички тези действия. Гласувахме и против Конституцията, не отидохме и на консултацията при президента, защото това не бяха истински консултации. Това беше опит всички политически партии да бъдат съотговорни към случващото се. Години наред сме алтернатива на този модел на правене на политика. Ясно и категорично заявявам, че ние от БСП, нямаме нищо общо. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след полагането на клетва от кабинета „Главчев“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img