10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Нинова за оставката на Денков: Чака ни още от същото, а и по-лошо

„Правителството ще си отиде днес, но ни чака още от същото и то по-лошо“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за оставката на премиера Николай Денков и министрите му.

„В документите, които си раздават управляващите, всичко е за механизъм за овладяване, няма нито ред за проблемите на хората“, посочи лидерът на БСП.

Нинова подчерта, че партиите във властта са постигнали математически сбор, за да имат мнозинство, което обаче е морално неприемливо.

„Направихте го единствено в името на властта, събраха ви страха и алчността – страхът да няма истинско правосъдие и моделът „Борисов“ да отиде там, където трясва и алчността за постове“, настоя тя. Според Корнелия Нинова правителството се е провали във всичките си приоритетите, заложени в управленската програма.

„Влизането в Шенген е изпълнено на 3%, точно толкова е стокообменът по въздух и вода и то в замяна на мигранти. Това е факт и управляващите го крият. Вторият приоритет е приемането в еврозоната. От началото на следващата година и там има провал. Овладяването на инфлацията до 3% беше друг приоритет, за да се влезем в еврозоната, но няма да се постигне“, изброи Нинова.

Според нея няма съдебна реформа, а съдебна катастрофа. „Всеки десети работещ българин е беден. Не му стигат доходите за оцеляване дори да работи и процентът на работещите бедни се увеличава. Каква реформа има в здравеопазването, когато умират хората по улиците? Каква реформа в образованието? Вижте учебниците и къде сме в класацията. Всичко е делене на постове, караници и скандали“, заяви лидерът на БСП.

Последни новини

- Реклама -