13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Нов сериал ще разкрие мрачните тайни на Dior и Chanel

Сериалът „The New Look“ разкрива произхода на Dior и Chanel и как зад лъскавата фасада са се криели мрачни морални предизвикателства.

Модните драми са актуална тенденция в момента. Disney Plus вече показва „Balenciaga“, а скоро ще пусне и „Kaiser Karl“ – поредица за Карл Лагерфелд. Тя ще се прибави към пренасищането с филми като „House of Gucci“, „Saint Laurent“, „Phantom Thread“ и „Mrs Harris Goes to Paris“.

„The New Look“ ще бъде излъчван по Apple TV+ от 14 февруари и е мрачно допълнение към жанра.

Историята се фокусира върху Кристиан Диор и Габриел „Коко“ Шанел. В главните роли са Бен Менделсон и Жулиет Бинош. Сериалът проследява мрачните години на нацистката окупация на Париж.

Поведението на Коко Шанел по време на войната е постоянен източник на дебати сред историците. Мнозина я обвиняват в сътрудничество. Когато нацистите завземат властта, тя затваря бизнеса си, но продължава да живее в лукс. Взема за любовник германски офицер и използва антиеврейските закони, за да се опита да отнеме контрола над компанията си от еврейските бизнес партньори.

„Лесно е да повярваш, че би постъпил правилно в тази ситуация. Тези герои са ужасени за живота си и мисля, че е много трудно да ги съдим“, казва продуцентът Тод Кеслър.

„Може би публиката ще се чувства по един начин по отношение на даден герой по средата на епизода, а в края ще се чувства по съвсем различен начин. Това е вдъхновяващо за разказвачите“, допълва той.

Създателите признават, че са били притеснени да се обърнат към Бинош, за да изиграе Шанел. „Искахме френска икона да изиграе френска икона. Не знаехме как ще реагира френски актьор предвид смесените чувства на Франция към Шанел“, казва копродуцентът Лоренцо ди Бонавентура.

„Това е много красива, амбициозна поредица за модата“, казва Пиер Гропо – ръководител на лайфстайл отдела на „Vanity Fair“. „Тя дава образ на Диор, какъвто нямаме. Представяме си го като гений в своята работилница. Мнозина не познават тази болезнена история, която той, както и много други хора, са преживели“, допълва още той.

Последни новини

- Реклама -