6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

„Нова генерация“ отново на сцената

На 20 март в столичния клуб „Строежа“ емблематичнaта българскa ню уейв групa „Нова Генерация“ ще зарадва феновете си с бутиков клубен концерт. На сцената ще се качат оригиналните членове на групата – Кристиан Костов (китара), Михаил Пешев (синтезатори), Катето (вокал, клавири), Симеон Воев (китара), Алекс (бас), Тери (вокал) и Даката на барабани, за да изпълнят заедно едни от най-популярните и любими на не едно поколение песни на „Нова Генерация“. Вечерта ще открие и закрие DJ N:Mode.

Началото на събитието е в 22:00 ч., а входът ще бъде отворен в 20:00 ч. Билетите за него вече се продават в системата на Eventim.bg, като първите 50 броя от тях са на специална цена от 30 лв.

Групата не прави концерти често, затова събитието се очертава като своеобразен празник и за публиката, и за самите музиканти. Последното голямо събитие, в което „Нова Генерация“ участва, беше през декември в зала „Арена София“.

От своето начало през 1987 г. до днес „Нова Генерация“ е една от бандите, която силно повлиява няколко поколения музикални фенове у нас. Вдъхновението на групата идва от нейния основател и двигател – вокалистът и басист Димитър Воев, а текстовете и музикалния му стил сякаш изпреварват времето си.

Песни като „Само двама“, “Скорпионите танцуват сами”, „Ледове“, „Бездействие“, „Студен живот“, „Арлина“, „Изповед“, „Страх“ и много други остават в историята на българската ъндърграунд музика и до днес от най-популярните и обичани алтернативни парчета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последни новини

- Реклама -