35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Нова парламентарна криза – Слави Трифонов ни праща на избори през есента!

Съставянето на редовно правителство изглежда химера, след като лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов заяви преди минути, че няма да подкрепи кабинет с първия или втория мандат на ГЕРБ и ДПС. Той остави отворена врата единствено за експертен кабинет с евентуален мандат на ИТН. Последното едва ли ще се случи, след като още вчера Бойко Борисов обяви, че не бъде ли избрана за парламентарен шеф Рая Назарян, всичко ще пропадне.

Ето какво написа Трифонов в социалните мрежи: „И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното – ИТН няма да подкрепи правителство с първия или втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни неща за страната за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.“

Всичко това означава, че ако и трите мандата се окажат неуспешни, както се очертава, парламентарната криза в страната ни се задълбочава. Страната вече е в ръцете на новите лузъри, начело Кирил Петков, Слави Трифонов и „величията“ на Николай Марков. Следва Румен Радев отново да направи консултации с определените от промените в Конституцията няколко лица. Ще бъде избран служебен премиер, като твърде вероятно е това да бъде отново Димитър Главчев. Съставя се служебно правителство, което да подготвя нови извънредни избори през есента.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини