- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Нови източници потвърдиха: Чеченският главорез Кадиров е в кома

Новината, че чеченския главорез Рамзан Кадиров е в кома, продължава да се потвърждава от различни руски и чеченски източници, но няма официално съобщение. Той е в кома от няколко дни и московските лекари не могат да му помогнат.

Украинското разузнаване съобщи, че състоянието на политика е причинено от обостряне на заболявания, пише Фокус.

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров е в тежко състояние, съобщи в коментар за „Обозревател“ на 15 септември представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Андрей Юсов.

„Да, наистина има информация, че военнопрестъпникът Кадиров е в тежко състояние и съществуващите заболявания са се влошили и са причинили такова тежко състояние“, каза той.

Представителят на Главното разузнавателно управление съобщи, че информацията за тежкото състояние на чеченския лидер е потвърдена „в медицинските и политическите среди“. Според него причината за здравословните проблеми на Кадиров не е рана.

„Той е болен от дълго време и говорим за системни здравословни проблеми. Но през последните няколко дни той е в тежко състояние“, добави Юсов.

Според източници на „Обозревател“ от чеченската диаспора, ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров е изпаднал в кома от няколко дни.

„Той беше откаран със самолет до Москва, но лекарите не можаха да помогнат, след което Кадиров беше върнат в Чечения. Сега планират да го прехвърлят за лечение в чужбина, най-вероятно в ОАЕ“, съобщават журналисти.

Анонимни събеседници също съобщиха, че след неуспешно лечение в Москва лидерът е върнат в Чечения и оттам планират да го транспортират в чужбина.

Припомняме, че по-рано медиите писаха, че ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров е можел да нареди лекарят, който му е поставил няколко инжекции, да бъде „погребан жив“. Според непотвърдени данни, след лечението състоянието на политика се е влошило.

На 16 май началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов заяви, че Рамзан Кадиров има здравословни проблеми и наркомания. Според него чеченският лидер първо е използвал забранени вещества като допинг, а след това като болкоуспокояващи.

- Реклама -

Последни новини