13.8 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Няма преговори! Никой не е направил крачка, за да изглади напрежението

Никой не е направил крачка към Мария Габриел, за да изглади напрежението, заяви зам.-предедателят на ПГ ГЕРБ-СДС Рая Назарян, която е част от преговорния екип на коалицията за осъществяването на ротацията в правителството и подписване на споразумение за политическите приоритети с ПП-ДБ.

„Няма предпоставки за подновяване на разговорите. От тях няма нито крачка. Къде да ги намерим? За какво? Да ги помолим техните министри да управялват? Мандатът е в Мария Габриел, тя трябва да реши какво да прави. Оставихме я да помисли. Ако ме попита, бих и казала да внесе в НС нарочно заявление, с което да изтегли състава на Министерски съвет и той да не бъде гласуван“, посочи Назарян пред bTV.

ГЕРБ поиска извинение, за да не се стига до избори

„Продължаваме промяната – Демократична България“ знаеха, че отиваме при президента с папка с имена. Ние дадохме заявка, че ще отидем и ще върнем папката. Те бяха с нас и дадоха същото обещание. „Христо Иванов се съгласи с всичко в споразумението. Атанас Атанасов бе в залата. А пред медиите казах, че споразумението е одобрено от Христо Иванов и подписано от Мария Габриел. След това посочих, че няма подписи на другите лидери. Не съм казвала, че Иванов го е подписал. Иванов се съгласил с всичко. Постигнали договорка да няма срок за реформите в службите и съдебната система“, обясни Назарян.

Пеевски: Христо Иванов иска избори, партньорите му да му кажат да си седне на столчето

„Това са имената, които са коментирани 10 дни. Те са одобрени. Имената около, които имаше спор бяха министрите на отбраната, енергетиката и електронното управление. Те не искаха Александър Йоловски. Там поводът беше личен, защото той е подал сигнал срещу Кирил Петков. Министрите са дали съгласието си, че ще заемат постовете 18 месеца, а това, че в момента са в оставка е заради самата ротация“, каза още тя.

„Всички решения си ги взехме сами и не сме се допитвали до Бойко Борисов. Не беше нужно да се съветваме постоянно с Борисов. Господин Борисов не се е месил в преговорите, а даде мандат на Мария Габриел“, коментира Назарян.

Асен Василев: Ще се извиня на Габриел в лично качество, но тя не може да е премиер

Назярян уточни, че финансовият министър в оставка Асен Василев не се е извинил на Мария Габриел за обидните думи – „новото красиво лице на мафията“.

„Асен Василев не даде заявка, че е сбъркал. Напротив потвърди думите и въведе нови обвинения, които засягат честта и достойнсвтото на Мария Габриел. Това задълбочава липсата на доверие. Василев беше в кабинет с нея 9 месеца не в лично качество, а като професионалисти. Между тях трябваше да има изградено доверие“, отбеляза Назарян. Според нея времето за извинение е изтекло. Тя бе категорична, че Асен Василев не може да остане министър в кабинета „Габриел“. „Как един премиер ще работи с финансовия си министър, след като му няма доверие“, попита Назарян.

Последни новини

- Реклама -