5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Облачни изчисления и игри изстреляха приходите на „Майкрософт“

Американската корпорация „Майкрософт“ (Microsoft) отчете значителен ръст на приходите си, тласнати нагоре от засиления интерес към облачни изчисления и нови продукти, базирани на изкуствен интелект, предаде Блумбърг, цитирайки изявление на компанията.

Приходите на „Майкрософт“ през второто тримесечие на финансовата й година, което приключи на 31 декември, растат с 18 на сто до 62 милиарда долара. Печалбата достига почти 22 милиарда долара, или 2,93 долара на акция. Анализаторите, анкетирани от Блумбърг, предвиждаха печалба от 2,78 долара на акция и продажби за 61,1 милиарда долара.

Приходите на подразделението за облачни услуги „Азур“ (Azure) скачат с 30 на сто след ръст с 29 на сто през предходното тримесечие. В разговор с анализатори компанията съобщи, че растежът на „Азур“ ще „остане стабилен“ през текущото тримесечие.

Като цяло приходите на „Майкрософт“ от облачни продукти се увеличават с 24 на сто до 33,7 милиарда долара.

Приходите от съдържание и услуги за игровата конзола „Ексбокс“ (Xbox) скочиха с 61 на сто. Това е първият тримесечен отчет на „Майкрософт“ след придобиването на „Актавижън Близърд“ (Activision Blizzard).

В понеделник „Ексбокс“ назначи Джохана Фарис като нов президент на подразделението „Актавижън Близърд“. „Майкрософт“ се опитва да интегрира придобитите бизнеси и да даде тласък на приходите си от игри.

Последни новини

- Реклама -