- Реклама -

- Реклама -

11.8 C
София
петък, 1 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Обвиненият Жерар Депардийо отрича да е „изнасилвач и хищник“

Заподозреният от 2020 г. в изнасилване и сексуално посегателство над актрисата Шарлот Арну актьор Жерар Депардийо отхвърли обвиненията в неделя, наричайки ги „линч, оркестриран от медиен съд“, съобщава АФП.

„Вече не мога да се съгласявам с това, което чувам, с това, което чета за себе си от няколко месеца. Мислех, че не ми пука, но не, всъщност не. Всичко това ме засяга. Още по-лошо, отблъсква ме“, пише 74-годишният актьор в отворено писмо, публикувано в раздела за мнения на вестник „Фигаро“.

Дългият му емоционален текст, приличащ на поема, представлява първото изказване на легендата на френското кино след публикуването на нови свидетелства срещу него от разследващия сайт „Медиапар“ през пролетта.

„Никога, никога не съм малтретирал жена“, пише той.

Без да я назовава, Жерар Депардийо атакува Шарлот Арну, актрисата, която подаде жалба срещу него за две изнасилвания през 2018 г.

Според него „Жената дойде за първи път в къщата ми, пристъпи леко, влезе в стаята ми по собствено желание. Днес казва, че е била изнасилена там. Никога не е имало принуда, насилие или конфликт между нас“, уверява той и продължава: „Ако, мислейки си, че живея настоящето интензивно, съм наранил или шокирал някого, то аз никога не съм си и помислял да направя нещо лошо и ви моля да ми простите, че се държах като дете, което иска да забавлява хората“. „Не съм нито изнасилвач, нито хищник“, настоява актьорът.

Жерар Депардийо беше обвинен на 16 декември 2020 г. за „изнасилване“ и „сексуално посегателство“ след жалба от актрисата, която съобщи за две посегателства над нея в дома на звездата в Париж в края на август 2018 г. През лятото на 2020 г. тя издейства разследването, първоначално закрито от парижката прокуратура през юни 2019 г., да бъде поверено на съдия-следовател.

През април „Медиапар“ разкри свидетелствата на други 13 жени, които обвиняват Жерар Депардийо в сексуално насилие. По време на тези разкрития прокуратурата в Париж посочи, че „не е получила никакви нови жалби до момента“. Прокуратурата уточни още, че разследването, започнало през юли 2020 г. по жалба на тази актриса, продължава.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -