- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Обявиха бедствено положение във Варна (ВИДЕО)

Заради силния ураганен вятър и валежи в община Варна е обявено бедствено положение

„Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и силният дъжд, на места и сняг, затрудняват силно действията на аварийните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет района на общината. Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат инфраструктура и нанасят щети. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е възможно свободното придвижване. Блокирани са превозни средства и хора на територията на общината“, се казва в обръщението на кмета на Варна Благомир Коцев.

Той е свикал и кризисен щаб заради усложнената обстановка.

На телефона за сигнали на Община Варна – 052 810 112 постъпват по 10 сигнала на минута, сподели Коцев в социалните мрежи. По думите му, дежурните едва смогват да ги приемат. Твърдят, че толкова много сигнали за такъв кратък интервал не е имало.

Мобилизирани са ресурсите на всички общински и държавни служби – полиция, пожарна, гражданска защита, Енерго-про, ВиК и други – за справяне с последиците.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -