- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Обявиха национален траур за жертвите на наводненията в Царево

Министрите от кабинета „Денков-Габриел“ обявиха 8 септември за Ден на национален траур в памет на четиримата – двама мъже и две жени, загинали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 г. Информацията е от Министерския съвет.

Два дни след потопа животът в засегнатите селища постепенно се възстановява. „Сега е време да се опитаме в дълбочина да анализираме какви са причините за това, което се случи. И да направим така, че да сме по-добре подготвени, когато следващия път имаме такова природно бедствие“, заяви премиерът акад. Николай Денков преди днешното заседание на правителството.

Утре ще бъде създадена и междуведомствена експертна комисия, която ще провери състоянието на инфраструктурата и на причините за бедствието по Южното Черноморие. Неин председател ще бъде заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

В тридневен срок от издаването на заповедта съответните министри, ръководителите на ведомствата, областният управител на област Бургас и кметовете на засегнатите общини трябва да уведомят министър-председателя и председателя на комисията за своите представители в комисията. В тридневен срок от изтичането на този срок ще се проведе нейното първо заседание.

- Реклама -

Последни новини