10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Официално: Боби Михайлов вече не е президент на БФС

Борислав Михайлов вече не е президент на БФС! Това е новината до момента от провеждащия се днес Извънреден конгрес на футболната ни централа.

Оставката на Борислав Михайлов беше приета днес като точка 4 от дневния ред, а именно „Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС“. Тя беше депозирана през декември 2023-а година в следствие обществен натиск и безредици по време и след европейската квалификация в София между България и Унгария на 16-и ноември, завършил 2:2.

Днес на 11-ият Извънреден отчетно-изборен Конгрес на БФС ще избере наследник на Михайлов измежду седем претенденти. Георги Иванов, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов ще се впуснат в надпревара, която ще започне в 14:00 часа. Всеки от тях ще има право на пет минути за изказване, а репликите от залата ще бъдат в рамките на три минути.

За оставката на Михайлов и да бъде освободен от отговорност по време на мандата 2021-23 година гласуваха 303 делегати. Против се обявиха 12. Следващата точка номер 5 беше и освобождаване от отговорност и на Изпълкома от същия период и тя също беше утвърдена. Така цялата управа в периода 2021/23 напусна сцената.

По време на отчета си от трибуната Михайлов посочи свършеното от неговия екип, благодари на хората, и нарече последните две години „футбол по време на холера“ с най-важната задача „да се запази футбола от токсичната среда, която искаше да го превземе“.

„Работата ни беше саботирана толкова дълго време, а също така и нямам обяснение как така се пускат доноси до световните централи. В последните години бяхме свидетели на футбол по време на холера. Токсичната среда искаше да превземе футбола на всяка цена. Задачата ни беше да го запазим от вмешателства. Горд съм от целия екип на БФС, който се справи чудесно“, започна речта си Михайлов, може би последната му от трибуна като ръководител.

„Колкото и да се отрича, постигнахме много неща, защото никой не може да отрече свършеното от нас. Няма да казвам отново за всичко, което сме направили. Сами видяхте терените които са изградени, видяхте и програмата ни за периода 2022-2026. Но както се казва: „Няма ненаказано добро“.

„Да не забравяме и всички българи, получили шанса да работят във ФИФА и УЕФА. И между тях има демагози, но всеки е свободен да определя свой собствен морал. Аз няма от какво да се срамувам в моя“.

Искам да ви кажа, че на футбола не му трябват революции, а спокойствие и обединение. Тези, които искаха да направят революция, я направиха на улицата и видяхме какво стана“, каза Михайлов в речта си от трибуната.

 

Последни новини

- Реклама -