11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Огнян Минчев: Очаква ни протяжна политическа криза

„Можем да очакваме протяжна политическа криза, която ще започне с много ожесточена предизборна кампания с използване на специални служби и т.н. Ще бъде много напрегната, не много хигиенична”. Това заяви политологът доц. Огнян Минчев часове след като министрите от служебния кабинет „Главчев” положиха клетва.

„Възможни са известни промени в конфигурирането на следващото Народно събрание. Това ще доведе до влошена комуникация между политическите сили“, прогнозира Минчев. Той смята, че формирането на ново правителство ще бъде трудно. Възможно е да се забави и служебното правителство да продължи съществуването си по-дълго.

Според Минчев върху служебния премиер Димитър Главчев е упражнявано определено влияние. Като пример той представи оставането на новия-стар министър Калин Стоянов начело на МВР. Според него това е част от политическия баланс на силите.

„Не може да бъде извинена пряка връзка между главен секретар на МВР и хора, занимаващи се с контрабанда”, каза Минчев по адрес на главния секретар на МВР Живко Коцев, чиито снимки обвиняеми се появиха в публичното пространство. „Съмнително е, че това обвинение се появява в контекста на разпада на предишното правителство и използването му в началото на предизборната кампания”, каза политологът.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img