- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ограбиха министър на магистрала в Йоханесбург

Министърът на транспорта на ЮАР Синдисиве Чикунга описва как е била ограбена

Южноафриканската полиция издирва заподозрени, които обезоръжили двамата бодигардове на министър от правителството, после я заплашили с оръжие и я ограбили на оживена магистрала в Йоханесбург, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

Обирът е извършен, докато бодигардовете на министъра на транспорта Синдисиве Чикунга сменяли спукана гума в ранните часове на понеделник.

Твърди се, че трима въоръжени мъже изскочили от храстите, наредили на бодигардовете да легнат на земята, взели им пистолетите, след което насочили пистолет към Чикунга и й отнели някои лични вещи.

„Веднага след този безпрецедентен инцидент започна издирване “, каза говорителят на полицията Атленда Мате.

Министърът каза вчера на депутатите в парламента, че изпитанието я е травмирало.

„Цялото преживяване беше много травмиращо, съсипващо, беше лошо“, каза Чикунга, добавяйки, че се опитала да се обади по телефона, когато разбрала, че нещо не е наред. „Но точно преди да мога да направя нещо, те отвориха вратата на колата, насочиха пистолета към главата ми и ми наредиха да изляза“.

Чикунга и нейните бодигардове изглежда са станали жертва на позната престъпна стратегия, използвана на някои от главните пътища в Република Южна Африка: обирджии поставят шипове на пътя и след това устройват засада на пътниците в превозното средство, когато започнат да сменят спукана гума.

Бандитите са откраднали преносимия й компютър, телефон и оръжията на телохранителите й.

Те желаеха пари, само че тя обяснила, че няма пари в брой. След това претърсиха транспортното средство, като взеха каквото намерят.

Все още размахвайки оръжията си, крадците се пробвали да вземат и пръстена на министърката, само че тя им споделила: „ Това беше единственото нещо, което имам от починалия ми съпруг“.

В последното годишно изследване близо в ЮАР 1,3 милиона души споделиха, че са били жертви на кражби.

Източник: БТА, BBС.com

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -