20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Окончателно: Тъщата на убития Пейо Пеев остава в ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста Красимира Трифонова, служител във Външно министерство, обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари. Решението е окончателно.

Според магистратите на този етап доказателствата са достатъчни, за да подкрепят вече определената мярка задържане под стража.

Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа „Алеко“.

Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права. Пейо Пеев и Габриела Славова имат 6-годишно дете. Въпреки че скоро сключили брак, живеели разделени, а междувременно тя родила второ дете, за бащинството на което пък претендира бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков.

Адвокатите на дъщерята Габриела, също разследвана в делото за убийството на съпруга си, неотдавна успяха да смекчат мярката й за неотклонение, което предизвика протести в защита на Пейо Пеев. Тя каза пред съда, че с Пейо са имали „динамична и приключенска връзка, често придружена с нехармония“.

„Не съм участвала в отнемането на живота му и се считам за абсолютно невинна“, зави Пеева и посочи, че се е отказала от показанията дадени от нея пред полицията, защото били „изтръгнати от нея“ със сила и страх.

 

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини