12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Осъдиха автора на кавъра на „Моя страна, моя България”

Окръжният съд в Плевен обяви решението си по делото за поп фолк версията на песента „Моя страна, моя България”. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Делото беше иницирано от сина на Емил Димитров.

Според магистратите ответникът е нарушил авторското право. Той е преработил оригиналната песен и я е разпространил под името „Моя страна, моя Германия”.

Извършителят е осъден да спре разпространението, да заплати обезщетение от 4000 лева за причинените неимуществени вреди и 1000 лева за имуществени.

Емил Димитров-син: Омерзен съм от чалга версията на „Моя страна“

Съдът е постановил също така диспозитивът на решението да бъде разгласен за сметка на осъдения, чрез публикуването му във вестниците „Труд“ и „24 часа“, както и съобщаването му в ефира на NOVA.

Решението не е влязло в сила. То подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Случаят стана популярен през август миналата година. Тогава беше разпространена версия на песента, изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа. По делото се състояха две заседания. Пред журналисти преди второто заседание през март Галовски каза, че първоначалната му идея за създаване на неговата версия на песента е била „добронамерена“, свързана с живота на българските емигранти, който не е лек.

Простотията край няма: Ром от Кнежа превърна „Моя страна, моя България“ в гнусна чалга (ВИДЕО)

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img