12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Осъдиха по бързата процедура агресивния шофьор от Пловдив, заплашвал жена

Снимка: Нова телевизия

Година и три месеца условна присъда за шофьора, който счупи двете огледала на автомобила на жена в Пловдив.

Ботьо Георгиев ще се лиши и от правото да шофира за 15 месеца. До тази присъда се стигна, след като мъжът призна вината си и подписа споразумение.

Сцената на агресия се разиграва на оживения надлез „Родопи“ в час пик. Албена Чавдарова пътувала в автомобила със своя приятелка. На зелен светофар прави разрешен ляв завой, когато друг автомобил ги настигнал. „В същия момент моята приятелка ми каза, че той дава мръсна газ, за да ни настигне. Нищо лошо не съм му направила. След това той ме изпревари от дясната страна. Застана пред колата и наби на два пъти спирачки, при което аз също спрях”, спомня си потърпевшата.

„Ще ти разбия главата, ще те убия”

Мъжът слиза и яростно се насочва към автомобила на двете жени. Опитва се да отвори шофьорската ѝ врата, но Албена се заключва. „Опитваше да ме удари по главата. Крещеше, че ще ми разбие главата и ще ме убие. Псувните не искам да ги цитирам. След това започна да блъска по стъклото отстрани и когато видя, че не може да го счупи и да ме удари, си изля агресията с чупене на огледалото”, обяснява Албена.

Собственичката на потрошения автомобил е подала жалба в полицията. Часове по-късно мъжът бил задържан.

Прокуратурата му повдигна обвинение за хулиганство

Щетите по автомобила на жената са за около 1000 лева. „Съжалява за постъпката. Не е било нещо преднамерено. Няма предходни провинения такива. Просто така моментно умопомрачение. Изтървал си е нервите”. Така Румен Георгиев, който е адвокат на осъдения мъж, оправда постъпката на клиента си.Потърпевшата Албена Чавдарова. Тя поясни, че няма застраховка „Автокаско“, а колата ѝ е рядък модел и не знае дали ще успее да поправи счупените огледала.

 

 

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img