- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Осъждан три пъти мъж опита да подкупи полицаи


Полицаи от Първо РУ в София задържаха 35–годишен, опитал се да ги подкупи. Мъжът, който е шофирал такси с нередовни документи, има множество криминални регистрации и три осъдителни присъди.

Тази сутрин, малко след 5 часа, в района на бул. „Васил Левски“ полицаи от Първо РУ спрели за проверка таксиметров автомобил. Той бил с включени зелени светлини и със стикери на таксиметрова компания. Водачът не представил валидно българско свидетелство за управление, а при проверка станало ясно, че никога не е притежавал такова. Пред полицейския екип представил английско свидетелство за обучаващ се тип „L“.

За да не бъде санкциониран, водачът пуснал в джоба на един от полицейските служители банкноти от 100, 50 и 20 лева. На място пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лева.

Мъжът е с множество криминални регистрации в полицията за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди.

Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, след изтичането ѝ, с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.304 от НК, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.
Източник: БНТ

- Реклама -

Последни новини