- Реклама -

- Реклама -

-0.9 C
София
събота, 9 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Особен търговски управител поема контрола над „Лукойл“


Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагането на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Те решиха да бъде назначен особен търговски управител в „Лукойл“, който да е отговорен пред Народното събрание и контролиран от него. Това стана с гласовете на 122 народни представители, съибщи Нова тв.

Законопроектът е внесен от Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ и Ивайло Мирчев. Вносителите посочват, че особеният търговски управител в „Лукойл“ ще се избира по предложение на Министерския съвет, а в изключителни случаи, при които няма действащо Народно събрание, ще се назначава от Министерския съвет.

Особеният търговски управител ще бъде стриктно контролиран от Комисията по икономическа политика и иновации, както и от Народното събрание в цялост. Той ще бъде задължен да представя подробни шестмесечни планове за действие, които ще са неразделна част от договора за управление и ще бъдат приемани от Комисията по икономическа политика и иновации.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -