31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Остава ли Байдън в президентската битка?


Президентът на САЩ, Джо Байдън, е споделил със свой съюзник, че осъзнава риска от неуспех на своята кандидатура, ако не успее да убеди обществеността в следващите дни в своята адекватност за поста, след като се представи на дебатите миналата седмица, съобщава „Ню Йорк Таймс“.

Информацията бе отречена от говорителя на Белия дом Андрю Бейтс, той написа в социалните мрежи: „Това твърдение е абсолютно невярно“.

„Ню Йорк таймс“ отбелязва, че човекът, с когото е разговарял Байдън, е негов „ключов“ съюзник, но не разкри името му.

Цитираният разговор е първият публичен знак, че президентът обмисля сериозно дали може да се възстанови след катастрофалното си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни, отбелязва „Ню Йорк таймс“. Нарастват опасенията относно жизнеспособността му като кандидат и дали би могъл да изпълнява функциите на президент още четири години, допълва вестникът.

Високопоставен съветник на Байдън, който също говори при условие за анонимност, за да обсъди ситуацията, заяви, че президентът „добре осъзнава политическото предизвикателство, пред което е изправен“.

Според заглавието на статията Байдън е казал на съюзника си, че обмисля дали да продължи да участва в надпреварата за преизбирането си.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини