- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

От 5 долара до 13 евро за социални мрежи без реклама

От 5 долара до 13 евро е размерът на обсъжданите такси, срещу които потребителите на най-популярните социални мрежи ще могат да сърфират в тях, без да им се налага да гледат реклами.

Платформата TikTok тества нов месечен абонамент, който ще оттърве потребителите от рекламите, съобщи „Android Authority“. Китайската фирма тества услугата на англоговорящия пазар извън САЩ, но отказа да коментира точните локации. В момента абонаментът е определен на 4,99 долара.

Meta също обмисля абонаменти и премахване на реклами за хората в ЕС, за да се съобрази с новите правила за рекламиране в блока.

В момента TikTok предлага персонализирани реклами на всички потребители на възраст над 18 години.

Твърди се, че тестът е в малък мащаб и няма гаранция, че абонаментът ще бъде въведен в световен план.

Илон Мъск предложи всички абонати на Twitter Blue да бъдат проверени потребители

YouTube и X, бившият Twitter, са сред сайтовете, които вече предлагат малко или никаква реклама срещу месечна такса.

Meta, която притежава Facebook и Instagram, също се стреми да таксува потребителите в Европа, които се откажат от персонализирани реклами на своите платформи.

Потребителите ще бъдат таксувани приблизително 10 евро на месец за използване на Instagram или Facebook без персонализирани реклами на настолен компютър и 13 евро на месец на телефони.

Говорител на Meta заяви, че компанията „вярва в стойността на безплатните услуги, които се поддържат от персонализирана реклама“.

„Ние обаче продължаваме да проучваме опциите, за да гарантираме, че сме в съответствие с променящите се регулаторни изисквания. В момента няма какво повече да споделяме“, добави той.

Източник: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -