10.3 C
София
неделя, 21 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

От ЕНП призоваха за подкрепа за Габриел

 

Манфред Вебер

Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер призова в социалната платформа „Екс“ за подкрепа за кандидата за министър-председател Мария Габриел.

Той изразява призив всички проевропейски и атлантически партии в България да подкрепят нейното правителство и да се справят с предизвикателства пред по-доброто бъдеще на страната. Вебер отправя благодарност към Габриел за нейното чувство за отговорност и отдаденост на дълга към всички българи.

Бял пушек над президентството! Имаме правителство (ОБНОВЕНА)

Мария Габриел е заместник-председател на ЕНП Жени, а в периода 2014 – 2017 г. бе зам.-председател и на групата на партията в Европейския парламент.

Пълен хаос: Според ПП-ДБ ГЕРБ представил кабинет без тяхно съгласие (ОБНОВЕНА)

Подкрепата на Вебер бе изразена в социалните мрежи късно снощи и е със знаково значение в контекста на предстоящия „горещ“ ден в нашето Народно събрание. Ориентацията си към членство в ЕНП и желанието за кандидантстване вече декларираха от „Да, България“. Формацията на Христо Иванов се нуждае от препоръка от български член на европейската партия, а освен вътрешният коалиционен партньор ДСБ такива са ГЕРБ и СДС.

„Да, България“ иска да се присъедини към ЕНП

Последни новини

- Реклама -