- Реклама -

- Реклама -

16.4 C
София
петък, 29 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Отговорността за наводненията е поделена между природата и институциите

„Отговорността за наводненията е наполовина между институциите и природните бедствия. Да спекулираш политически, когато е обявен ден на траур в няколко населени места, е недопустимо“, категорична бе Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС в изказване пред репортерите в парламентарните кулоари.

„Днес в 12:30 ч. с министъра на финансите, заместник-министъра на вътрешните работи и председателя на бюджетната комисия имаме среща за финансовите въпроси, свързани с Комисията за подпомагане при бедствия и аварии. Тази среща ще е в НС и ще бъдете уведомени за решенията“, допълни Атанасова.

„Алогично е след като си бил вицепремиер и не си направил нищо, освен да внесеш един законопроект, както самата Нинова каза, да излизаш и публично да говориш за липсата на организация в серия от бедствия. Със страданията на хората никой не бива да спекулира политически”, каза още тя в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова, която по-рано заяви, че проблемът с наводненията касае незаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените корита и корупция.

- Реклама -

Последни новини