10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Откриха следи от изгаряне и удари с колан по тялото на починало дете в Пловдив

Откриха следи от изгаряне с цигари и удари с колан по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив. Това стана ясно по време на разпита на вещите лица, изготвили експертизите.

Детето беше настанено в болница през септември с черепно-мозъчна травма, разкъсвания на белия дроб, множество синини и ухапвания. Три седмици по-късно почина.

Според д-р Павел Тимонов в случая се наблюдавал Синдром на малтретираното дете.  В показанията си Михайлова обяснява, че детето е паднало от спалнята, без никой да го види. Жената е казала още, че е хапала Севда по бузата, за да я свести, но лекарите са открили следи от зъби и по тялото, които са с по-стара давност.

Осиновителката е обвинена в умишлено убийство на лице в безпомощно състояние в условията на домашно насилие. Пред съда много съседи и познати на жената посочиха, че тя се грижела сама за момиченцето, но се справяла. Дъщеря ѝ винаги била добре облечена, нахранена и изглеждала щастливо дете.

Пред съда Михайлова категорично отрече да е била или хапала момичето. Тя поясни, че дни преди инцидента върху Севда паднали метални столове. Оттогава имала синини по крака. По делото предстои изслушването на още трима свидетели.

Последни новини

- Реклама -