16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Откриват мостосезона в София с музика и ръмжене на мотори


Днес се откриват мотосезона в София. Хиляди мотористи от цялата страна се събират в столицата. Сборният им пункт е площад „Батенберг“, по-късно с шествие ще се отправят до резиденция „Бояна“.

Жените мотористи – Сдружение „Lady Bikers MPowered Bulgaria“ пожелаха успешен и безопасен мотосезон на всички. Те призоваха за намаляване на скоростта, защото, според тях, моторите са най-доброто лекарство.

„Откриването на мотосезона е много специален момент, с който искаме да кажем на всички водачи, че мотористите вече са на пътя. Най-честите травми и фатални инциденти се случват, когато шофьорите правят обратни завои, нашето послание е да се огледат и да бъдат бдителни“, призова организатори на проявата.

Движението за пътни превозни средства в района на площад „Батенберг“ се очаква да бъде затруднено, информира Митко Рашков – президент на клуб „Джентълмени“.

„20-ина хиляди моторa ще бъдем. Искам да се извиня на всички граждани на София и на гостите на София за двата часа, в които ще бъдем тук и ще бъде затворен площад Батенберг. Моля да ни извините, но днес наистина ще бъде празник за нас. Нека да го отпразнуваме заедно. Искам да я апелирам и да призова всички братя мотористи – моля спазвайте правилата за движение. Това ще бъде достатъчно да имаме един чудесен сезон за тази година“, каза пред БНР той.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img