11.4 C
София
събота, 25 май 2024 г.

Отменете безумието на „Спаси София“ с велоалеите! Съдете ги!

Борис СТАНИМИРОВ

„Зелената“ организация на движение около дома ми ме принуждава всеки ден да извършвам следните зелени действия:

– Да пътувам от другия край на София, за да видя майка си
– Да вися в задръстването с двете ленти
– Да обикалям 30-40 минути целия „квадрант“, в който имам право да паркирам, за което ЦГМ ми е продало винетка за паркиране по местоживеене, след което този нелеп кмет и момчетата от „Спаси София“ отнеха местата, на които това е възможно.
– Да се върна, без да съм бил вкъщи

Общо около 30 километра изминати напразно, час и половина изгубено време, 30-40 минути изгоряла нафта в центъра и неизбежно създаване на колосално задръстване.
Повтарям, ако има неразбрали – във всеки един момент по центъра вече има неколкостотин автомобила, които напълно „паразитно“ въртят бавно в колона по улиците и димят в отчаяно търсене на място.

Повечето хора сме в пълна безизходица, защото там ни е адресът и само там имаме право да паркираме. Дори да сме съгласни да спрем в съседния квадрант и да платим зона, тя е ограничена в престоя, а не можеш да си в дома си почасово.
Вреден дивеч са тези от ПП-ДБ-СС и трябва да бъдат мачкани политически с всички средства.

Не бива да се гласува за ПП-ДБ на парламентарните и европейските избори, докато подкрепят това безумие! За всеки друг, или пък за никого, или с невалидна бюлетина с нецензурно мнение за безхаберниците…

Всички останали партии – можете да заслужите признателност и доверие от ощетените хора в центъра само по един начин – като предприемете конкретни стъпки, за да отмените безумието и върнете старото положение. Общите приказки за „ще видим“ и „обществено обсъждане“ не струват. Премахнете безумието и после ще правим обсъждане. Въпросът вече е на идеология и на отношение към хората и собствеността, а не просто на градоустройство.

Разбрах, че има заведени няколко дела, но вярвам, че не е достатъчно. Трябва колективни искове с финансови претенции. И тук онези, които искат да се борят за обществено доверие, имат поле за изява. Съдете общината, съдете отделно Терзиев, измислете най-различни правни основания, стотици хора по домова книга ще се подпишем и ще ги съдим в колективни искове. Ако ни присъдят обезщетения, ще ги дарим за кампанията на партиите, които са срещу „Спаси София“ на следващите избори.

 

Текстът е публикуван в личния профил във Фейсбук на автора

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img