20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Отнеха титлата на „Мис България“ Елизабет Кравец

Отнеха титлата на „Мис България“ 2023 година Елизабет Кравец, това съобщи собственикът на марката и организатор на конкурса Гаел Бонел Санчес във Фейсбук.

„Това решение е взето поради неспазване на задълженията на госпожица Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията „Мис България“, пише в изявлението на Санчес.

Украинска тийнейджърка спечели „Мис Варна“

Титлата ще бъде връчена на първата подгласничка Илияна Борисова: „Имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие на нашите ценности“, се посочва още в официалното съобщение.

От организацията заявяват, че решението не било взето лесно, но то било насочено към гарантирането на „справедливост, чест и положително представяне на конкурса“.

Елизабет Кравец спечели конкурса „Мис България“ през 2023 г. Тя е със смесен произход – родена е в Израел в семейството на баща украинец с еврейски корени и майка българка. Тогава 17-годишното момиче заяви: „Аз съм българка, просто съм със смесен произход. Българка съм, варненка съм“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини