- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Отново отварят фермерските пазари


Българската агенция по безопасност на храните актуализира мерките за контрол на предлаганите на територията на пазарите в страната живи животни и храни. Разрешава се организирането и провеждането на пазари за всички видове животни, с изключение на свине и птици, включително и екзотични птици. Разрешава се продажбата на храни от животински произход, но остава забраната за продажба на яйца, месо от птици и живи птици.

Това става, след като преди два дни фермерските пазари бяха затворени, заради епидемията от птичи грип, което предизвика недоволството на фермерите. Сега млечните продукти отново могат да се предлагат по пазарите, разрешена е и продажбата на термично преработени продукти от птиче месо, предназначени за директна консумация.

Продължава засиленият контрол на пазарите за спазване на наложените мерки, като при констатиране на нарушения на забраните инспекторите на БАБХ ще предприемат административни мерки, предвидени в националното законодателство, предупреждава агенцията. При промяна на епизоотичната обстановка в страната мерките ще бъдат актуализирани своевременно.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -